Första träffen – Grundkurs

I måndags var jag på hundkurs, första träffen var utan hundarna. Vi gick igenom allt om vad vi ska göra under hela kusen och det var om allmänlydnad. De gav oss två böcker, ett arbetshäfte där vi fick skriva hur vi ville att våra hundar skulle bete sig i olika situationer t.ex. när man möter en gående människa eller en annan hund, hur den ska bete sig på bussen/tåget osv. Skrev mest att Cesar ska vara lugn och han ska få hälsa när han får det på kommando. Jag vet hur han är när man åker buss och tåg, då är han jätteduktig och även i bil. Men nu har han börjat vara jättejobbig när man möter vissa människor eller hundar, han har varit så med vissa bilar också men det har lugnat ner sig. Men innan har han varit ganska duktig när man möter andra och jag har kunnat lugna ner honom om det blivit så att han börjat skälla, men nu lyssnar han inte alls. Dock har detta bara pågått i 2-3 dagar så det kanske inte är något. För jag har märkt att han inte mår så bra, han är lite dålig i magen och hängig, så han kanske känner att han måste försvara sig på något sätt (bara jag som spekulerat lite). Men det ska bli skönt att få hjälp med det på hundkursen. Den andra boken vi fick är det om allmänlydnad och det står hur man ska göra mm. Finns även en ”lättare bok”, den verkar väldigt bra för man får se i bilder hur man ska göra, så funderar på att köpa den, kostar 50 kr. Och vi fick en hemläxa att vi ska börja med fyrklövern, det är 4 olika belöningssystemen mat/godis, jaktlek, kamplek och social belöning.

Vi ska även få prova på spår, är lite nervös för det eftersom vad jag sett på Cesar så märker han inte ett rådjur som ståt 10 meter ifrån och han är inte så bra på att leta, för har inte sätt att han använder nosen då vi försökt prova.

Men detta ska bli spännande och roligt att göra och jag hoppas Cesar kommer tycka likadant och att vi lär oss mycket nytt.

Nästa inlägg om träff två kommer nästa vecka, ha en bra dag!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>