Grundkurs – Fjärde träffen + Datum om tävlingen

Igår var jag på hundkursen och vi fick oss om spår. Först gick vi en bit och hundarna var jätteduktiga brydde sig inte alls om varann och sedan berättade vår instruktör hur vi skulle göra. Först fick vi två små flaggor som vi ska sätta i början och i slutet av spårningsrundan och nu i början så fick hundarna följa med och se vart vi skulle lägga  ut leksakerna, för vi skulle väl gå ca 30 meter in i skogen och lägga två leksaker och sedan någon jacka och godis i slutet och sedan fick vi gå ut på vägen och sedan låta hunden leda en och söka upp sakerna man lämnat. Cesar var så duktig! Jag trodde inte det skulle gå bra alls och att han inte skulle fatta vad vi gjort. Men han hittade alla saker och använde nosen och allt. Stolt över min lilla hund. Sedan fick vi lära dem att när man säger klättra (om man kan ha dem lösa i skogen) skulle dem hitta en sten och hoppa/klättra upp för den. Men nu i början fick vi hjälpa dem och visa, det gick hyfsat och man ska ju inte tjata om det för mycket, rekommenderat är 3-4 gånger och sedan gå en bit och komma tillbaka eller hitta en annan sten och mycket belöning när de hoppat upp.

Efter det gick vi tillbaka till den andra gruppen som gjort samma saker som oss och vi övade på ett moment som heter plocka blomman, det är en dominans övning och ingen belöning i början. Man säger sitt ganska så bestämt och sedan kommer någon som ska störa hunden genom att gå och ”plocka en blomma” och oftast så reser sig hunden och blir störd och då ska man inte säga nånting bara göra det som krävs att hunden sätter sig i igen och sedan gör man om det men är lite längre bort och ”plocka blomman”. sedan fick vi mingla runt med hundarna och träna på sitt. Sedan pratade vi om vad vi hade gjort och vad som händer nästa vecka.

IMG_6336

Nu är det klart, imorgon visar jag vad man kommer kunna vinna och vad man ska göra, taggade? Så 13/9 kl 07:00 (imorgon) kommer inlägget upp och det är inget bestämt datum då det är slut men det beror på hur många det är som är med. Men det blir uppdatering om det lite innan den avslutas.

Ha en bra dag!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>